آخرین بروزرسانی :‌ چهارشنبه 28 تیر 1396

مولف/مترجم : گروهي از نويسندگان/ديميتري ديبايف
نوع جلد : جلد سخت
تاریخ نشر : 1395/08/26
دانشنامه اسلام در مسکو جلد دوم از مجموعه «اسلام در فدراسیون روسیه» است که تألیف آن‌ها به همت گروهی از نویسندگاه، مورخان و اسلام‌شناسان روسی از سال 2007 آغاز شده است. اسلام و مسلمانان همواره جزء لاینفک تاریخ و فرهنگ سرزمین روسیه بوده‌اند. این کتاب به‌طور جامع و کامل به بررسی و مطالعه چگونگی گسترش اسلام در مسکو و تحولات پیشین و کنونی تمدن اسلامی و فرهنگ مسلمانان می‌پردازد. این مباحث در قالب موضوعات گوناگونی مانند: معرفی شخصیت‌های مهم نظامی، سیاسی، فرهنگی و مذهبی؛ اسلام‌شناسی؛ معرفی مراکز، مؤسسات و انجمن‌های اسلامی؛ تاریخ‌نگاری روسیه در قالب مفاهیم دینی و مذهبی؛ زندگی و فعالیت مسلمانان در دوره‌ها و موقعیت‌های گوناگون؛ قرآن‌شناسی؛ هنر و معماری اسلامی؛ توضیح و تفسیر اصطلاحات و لغات مذهبی و غیره مطرح شده است و بی‌شک یکی از ارزنده‌ترین کتاب‌ها در این زمینه به‌شمار می‌رود. بسیاری از مطالب این اثر برای اولین بار مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و در دسترس خوانندگان نهاده شده است.