آخرین بروزرسانی :‌ پنجشنبه 2 آذر 1396

مولف/مترجم : محمد زين العابدين
تاریخ نشر : 1396/01/15
قیمت (ریال) : 200000
پژوهش حاضر به بررسی تاریخ تشیع در بنگالِ هند (پُشچِمبُنگ) پرداخته است که برای شیعیان جهان، به ویژه شیعیان بنگال هند بسیار سودمند است؛ چون با وجود حکومت 163 سالة شیعیان (1717م-1880م) شیعیان بنگال هند در هندوستان ناشناخته مانده‌اند. در اين کتاب حکومت‌ها، دانشمندان و شخصیت‌های معروف شیعة بنگال هند معرفی شده‌اند. از آنجا که تاکنون کتابی در زمینة تاریخ تشیّع در بنگال هند نوشته نشده، سعی شده است این پژوهش، روشمند و علمی باشد. این تحقیق به وضعیت معاصر بنگال هند نیز پرداخته است. بنگال هند که اکنون به آن «پُشچِمبُنگ» گفته می‌شود، جزء ایالت شرقی هندوستان است و جمعیت شیعیان آن بالغ بر 45000 نفر است. فرهنگ اصیل شیعی در بنگال هند وجود دارد، امّا برخی از آیین‌های شیعیان بنگال، از ادیان هند است. اوضاع اجتماعی، اقتصادی، علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و مذهبی شیعیان بنگال هند بعد از حاکمیت انگلیسی‌ها بر هند، رو به وخامت گذاشت. شیعیان بنگال هند موانع و مشکلات فراواني دارند که باید با آسیب‌شناسی روشمند برای حل آنها چاره‌اندیشی کرد. با توجه به تاریخی بودن موضوع و عنوان، روش این تحقیق، نقلی و تحلیلی است و به سبب فقدان منابع، روش‌های میدانی از جمله مصاحبه، مشاهده و پرسشنامه مورد استفاده قرار گرفته است.