آخرین بروزرسانی :‌ پنجشنبه 2 آذر 1396

بررسی ظرفيت و کارآمدی فلسفه صدرالمتألّهين در توليد مبادی علوم طبيعی
مولف/مترجم : عسکر ديرباز و نرجس يزدانی
تاریخ نشر : 1396/03/13
از مباحث مطرحی که امروزه در مجامع علمی برتر مورد علاقه و توجه دانشمندان پیشرو علوم می‌باشد، مباحث مربوط به مبانی فلسفی علم و به‌ويژه علوم طبیعی است که نقشی بسیار مهم در رشد و توسعه هر دو حوزه فلسفه و علوم طبیعی ایفا می‌کند. انقلاب اسلامی نیز که داعیه‌‌دار تمدّن‌‌سازی است، از تحوّل و تعمیق ساحت نظری خویش از همان ابتدا غفلت نورزیده و پیوسته در این مسیر گام برداشته است. اگرچه اکنون تعداد اندکی از متفکّران و اندیشمندان در حوزه مبانی فلسفی علوم طبیعی فعّالیّت کرده و سعی در رشد مرزهای دانش دارند، ولی کمتر کسی جسورانه گام در میدان ظرفیّت‌سنجی یکی از داشته‌های ارزنده انقلاب، یعنی فلسفه صدرایی، در تولید مبانی علوم طبیعی گذارده است. این مهم، هدف کتاب پيش روست که بر آن است تا با روش عقلی ـ تحلیلی و کتابخانه‌ای به تحقیق و بررسی در این زمینه پرداخته و به طور مستقیم یکی از مسائل مهم تولید علم دینی را بررسی کند.