آموزه های تربيتی نامه امام علی(ع) به امام حسن(ع)
مولف/مترجم : محمديونس عارفی
تاریخ نشر : 1396/01/30
هرچند سراسر نهج‌البلاغه اقیانوس بی‌کرانی از اندیشه‌های ناب علوی در زمینه تربیت اسلامی است، ولی در میان کلمات امیرمؤمنان آنچه بیش از همه در این باره می‏درخشد، نامه‏ آن حضرت به فرزند گرامی‌‌‌شان امام حسن مجتبی(ع) است. این نامه به‌‌حق یک منشور جامع تربیتی بوده و بسیاری از عناصر نظام تربیت اسلامی در آن بیان شده است؛ بنابراین منبع مهمی برای تربیت اسلامی است. هدف ما در این کتاب، تبیین برخی از عناصر نظام تربیت از منظر امام علی(ع) با تکیه بر نامه ایشان به فرزندشان امام حسن(ع) است. تفاوت اساسی این تحقیق با تحقیقات دیگر، در این نکته است که اغلب آثاری که تاکنون درباره نامه امام علی(ع) نگاشته شده، تنها به بیان نکات اخلاقی نامه پرداخته‌اند، یا به کلیاتی از مباحث تربیتی نامه بسنده کرده‌اند. اما در این کتاب در صدد بوده‌ایم تا به شکل نظام‌مند به مباحث تربیتی نامه بپردازیم.