سامان سخن
ناشر : مرکز بين المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)
مولف/مترجم : محمود مهرآوران
تاریخ نشر : 1395/08/03
یكی از راه‌های شناخت بهتر و بیشتر زبان، آشنایی با قواعد حاكم بر آن در دانش زبان‏شناسی و دستور است. «سامان سخن» مباحث مهم و كاربردی از زبان و دستور زبان فارسی را در پنج فصل به این شرح بررسی می‌کند: فصل اول كلیاتی مانند تعریف زبان و اجزای سازندۀ زبان به‌ویژه آواها، حروف الفبا و تفاوت آن با واج؛ فصل دوم، انواع واژه‌های زبان فارسی و تقسیمات فراوان و راه‌های ساخت و شناخت آنها؛ فصل سوم در موضوع نحو، انواع جمله‏های ساده، جملۀ مركب و راه‌های شناخت آن، معیارهای تقسیم‏بندی و دسته‏بندی ساده و نسبتاً كاملی از جمله‏های سادۀ فارسی؛ فصل چهارم، آموختنی‏های دیگر شامل چند بحث مختصر امّا کاربردی که معمولاً ضرورت تشخیص، تفکیک و کاربرد آنها به‏خوبی احساس می‌شود؛ فصل پنجم معرفی «وندها» و كاركرد آنها در زبان فارسی. معیار این كتاب «واقعیت زبان فارسی» است.