روابط بين‌الملل دولت اسلامی از منظر امام خمينی و مقام معظم رهبری(مدظله)
مولف/مترجم : عليرضا دانشيار
تاریخ نشر : 1395/04/06
در این تحقیق روابط بین‌الملل دولت اسلامی از منظر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری مورد بررسی قرار گرفته است. لزوم رجوع به دیدگاه‌های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از آن رو اهمیت دارد که نظریات و عملکرد ایشان در روند سیاست خارجی و روابط بین‌الملل در دوره معاصر تأثیرگذار بوده و از اندیشه‌ سیاسی ـ فقهی و فلسفی خاصی نشأت گرفته است. از سوی ديگر، با توجه به این‌که رسانه‌های غربی سعی دارند چهره جهان اسلام و گفتمان اسلام سیاسی را براساس دیدگاه‌های افراطی مانند طالبان یا القاعده یا دیگر گفتمان‌های اسلام سیاسی مانند سلفی‌گری و اسلام غرب‌گرا به افکار عمومی و محافل آکادمیک نشان دهند، ضرورت زمینه‌سازی براي طراحی مدلی از اسلام سیاسی ـ شیعی در روابط بین‌الملل روشن می‌شود. در اين راستا دیدگاه‌های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری ظرفیت گسترده‌ای برای طراحی مدلی از روابط بین‌الملل اسلامی را در سطحی کلان دارد. مطرح شدن و باز‌اندیشی دیدگاه‌های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به عنوان اندیشمندان اسلامی ـ شیعی در جامعة‌المصطفی(ص) زمینه‌ای برای ورود اندیشه‌های آن بزرگواران، در سطحی گسترده و جهانی است.