انديشه سياسی امام خمينی(ره)
مولف/مترجم : غلامحسن مقيمی
تاریخ نشر : 1394/09/09
شابک : 9789641954385
"انديشه سياسی" ناظر به تفکر منسجمی است که از درون مبنای معرفتی خاص در پی ارايه راه حل عقلانی براي بحرانهای سياسی اجتماعی است. بنابراين انديشه سياسی ضرورتاً دارای پيش فرض معرفتی و ارزشی است. بدين‌سان انديشه سياسی دو سر طيف مهم دارد. از يک طرف از مبانی معرفتی و ميراث فرهنگی که مجموعه‌ای از باورها و هنجارهای جامعه است ارتزاق می‌نمايد و از سوی ديگر از نظريات جامعه‌شناسی سياسی، که مجموعه‌ای از راه حل‌های علمی معطوف به مسايل و بحران‌های سياسی ـ اجتماعی است، سيراب می‌شود. هنر امام خمينی(ره) به عنوان انديشمند سياسی؛ ايجاد تعامل منطقی، عقلانی و منسجم، بين دو حوزه "باورها و بحران‌ها"، "نظری و عملی"، "حقايق و واقعيت‌ها"، "اعتقادات و الزامات زمان" و "جامعه آرمانی و جامعه زمينی" است. از منظر ايشان، لازمه توليد انديشه سياسی، ابتدا فهم و درک دو حوزه ارزش‌ها و بحران‌های سياسی و در مرحله بعد ايجاد تعامل منطقی بين اين دو، از مجرای "اجتهاد پويا" است. در واقع رمز "پويايی انديشه سياسی امام"، به روش فوق بر می‌گردد. روشی که مسائل و بحران‌های جاری ايران را از درون ميراث فرهنگی، بازخوانی منطقی نموده و طرحی نو در زندگي سياسی در انداخت و در نهايت الگويی کارآمد برای علل عقب ماندگی جهان اسلام ارائه نمود.