تحليل ادبی نهج البلاغه و صحيفه سجاديه
مولف/مترجم : محمد عشايری منفرد
تاریخ نشر : 1394/10/29
شابک : 9789641957157
یک دانش ادبی از آن جهت که آموزه‌هایش در دانش دیگری مانند تفسیر یا فقه به کار می‌رود در گونة دانشهای کاربردی (علم آلی) طبقه‌بندی می‌‌شود. فهم متونی مانند نهج البلاغه و صحیفة سجادیه(ع) یکی از آوردگاه‌هایی است که در آن باید از داده‌های دانشهای ادبی بهره برد. اما مشکل این است که در این آوردگاه برخی فهمندگان کوشیده‌اند در بهره گرفتن از دانشهای ادبی فعالیت‌محور باشند؛ یعنی داده‌های دانش‌های ادبی را به کار ببرند اما نتیجة تفسیری خود را از کاربست این داده‌ها به دست نیاورند! «تحلیل ادبی» – اما – رهیافتی است به سوی هدف‌محور بودن در کاربست داده‌های دانش‌های ادبی و دراین راه می‌کوشد تبیین کند که چگونه می‌توان فهم متون دینی و استظهار لطایف و معارف دینی از لایه‌ها و سایه‌‌های متن را مبتنی بر آموزه‌های ادبی کرد تا استظهارهای ذوقی جای خود را به استظهارهای مستدلّ و روش‌مندی بدهد که برای موافقانش قابل اعتماد و برای مخالفانش قابل انتقاد است.