آشنايی با علم رجال
مولف/مترجم : سيد محمد نجفی يزدی
تاریخ نشر : 1394/04/20
شابک : 9789641956464
علم رجال را بايد يکی از بزرگترين نعمت‌های الهی دانست که بر امت اسلامی عطا کرده است تا بتوانند دين خود را مستند و با دقت و آسيب هر چه کمتر، پس از گذشت قرن‌ها از صدور آن، به دست آورند. امروزه هر محققی که به دنبال فهم مسايل دينی باشد نمی‌تواند خود را بی‌نياز از علم رجال بداند زيرا احکام دين به طور عمده- بعد از کتاب خدا- توسط راويان، از معصومين: گزارش شده است و بررسی اعتبار روايان احاديث، تأثير مستقيم بر اعتبار روايت آنها دارد. با اين توصيف، علم رجال هنوز در حوزه‌های علميه جايگاه شايسته خود را پيدا نکرده- هر چند پيشرفت خوبی در اين زمينه شده است- آيت الله بروجردی(ره) می‌فرمود: علم رجال، علمی نيست که با خواندن و درس گرفتن بدست آيد، بلکه دانشي است عملی به اين معنی که انسان در همان ابتدا که شروع به تفقد می‌کند و در برخورد با اوليت مسئله فقهی بايد در مورد سند روايت تقبيح کند و تک تک راويان آن را بشناسد. (المنهج‌الرجال: 46) کتاب حاضر گامی است مقدماتي جهت آشنايی با کليات علم رجال تا زمينه‌ساز سطوح بالاتر و استنتاج عملی در فهم احکام دين باشد.