حقوق اداری
مولف/مترجم : مرتضی الياسی
تاریخ نشر : 1396/01/30
شابک : 9789641952893
حقوق اداری به لحاظ صوری، شعبه‌ای از حقوق عمومی داخلي است كه موضوع آن مطالعه سازمان، وظايف و فعاليت دستگاه اداری است كه زير نظر هيأت حاكمه و مقامات سياسی، به حفظ نظم عمومی در جامعه و تأمين نيازها و خدمات همگانی می‌پردازد و به لحاظ ماهوی مجموعه قواعدی است كه حقوق و تكاليف سازمان‌های اداری دولت و روابط آنها با مردم را تبيين می‌كند. حقوق اداری از روابط حقوقی، سياسی و مالی بين حكومت‌كنندگان و حكومت‌شوندگان بحث نمی‌كند؛ بلكه فقط مطالعه روابط اداری ميان آن دو نهاد بزرگ را از لحاظ حقوقی بر عهده دارد. به طور كلی مطالعه رابطه دو انسان، يكی به عنوان ارباب‌رجوع و ديگری به عنوان مأمور دولت بر عهده حقوق اداری است. حقوق اداری، دارای خصوصيات و ويژگي‌هايی است که شناخت آنها برای درک و شناخت ماهوی و شکلی حقوق اداری مفيد و مؤثر است و موضوع آن عبارت است از مطالعه و بررسی روابط اداری دولت و مردم. رابطه حقوق اداری و حقوق اساسی اين است كه هر دو جزء حقوق عمومی داخلی هستند. حقوق اساسی به لحاظ رتبه، فراتر از حقوق اداری است و خط مشی حقوق اداری را مشخص می‌كند و انطباق حقوق اداری با خود را می‌طلبد.