درآمدی بر معماری و شهرسازی از منظر قرآن و اسلام
مولف/مترجم : مهدی خاک زند
تاریخ نشر : 1394/02/29
شابک : 9789641954842
"ممکن است بسیاری از متخصصین معماری و شهرسازی، اعتقادی به مطالعه قرآن به عنوان یک مرجع در زمینه شهرنشینی و معماری نداشته باشند، اما واقعیت این است که این کتاب آسمانی و کلام پروردگار بزرگ، به بسیاری از جنبه‌‌های این حیطه پرداخته است که این کتاب سعی در کشف آنها داشته و بسیاری از ابهام‌‌ها و تردیدها را در این باب روشن می‌کند. در میان آیات قرآن کریم، در رابطه با هر رشته و تخصصی، رهنمودهایی بيان شده و از آنچه برای ما در سایه ابهام می‌‌باشد، پرده برداشته است. بنابراین اگر به کلام آن عمیق‌‌تر بیاندیشیم، به دانش جدیدتری دست خواهیم یافت. اين اثر در پنج فصل به موضوعات زير پرداخته است: عمران و آبادی و توضیح مبانی، معیارها و مصادیق شرح دهنده این عبارت از نگاه اسلام؛ تعريف شهر و روستا و جایگاه آن در اسلام و همچنین عناصر موجود در شهر اسلامی؛ چرایی از بین رفتن ساختمان‌ها و معماری بشر که در بخش‌‌هایی از قرآن بدان اشاره شده است؛ ویژگی‌های معماري شهر از جهت تعامل بین شهر، فضاهای عمومی و خصوصی و مردمی که در آن زندگی می‌‌کنند و سبک زندگی در تمدن اسلامی."