انديشه‌های استاد مطهری ج4 (اخلاق و تعليم و تربيت)
ناشر : مرکز بين المللي ترجمه و نشر المصطفی (ص)
مولف/مترجم : سيد امرالله حسينی مؤمن زاده
نوع جلد : جلد سخت
تاریخ نشر : 1396/01/30
کد خرید کتاب : BP0586j4
کتاب حاضر جلد چهارم از مجموعه اندیشه‌های استاد مطهری است که در موضوع اخلاق و تعلیم و تربیت و در سه بخش به صورت جامع و با رویکردی نوین تدوین یافته است. بخش نخست شامل مباحث فلسفه اخلاق است. در این بخش پس از طرح و نقد نظریات اندیشمندان، نظریه استاد مطهری در زمینه فلسفه اخلاق بازسازی شده است. نسبیت اخلاق، دین و معنویت، نقد مکتب انسانیت و اخلاق بدون خدا و نیاز بشر به اخلاق، از دیگر مباحث این بخش است. بخش دوم به طرح برخی از مفاهیم اخلاقی همچون: زهد، صبر ، توكل، رضا و تقوا پرداخته که به نظر شهید مطهری تفسیر نادرست این مفاهیم در جامعه اسلامی موجب اعتراض و حمله مخالفان و عامل انحطاط و مانع موفقیت تلقی شده است. بخش سوم، مباحث تعلیم و تربیت در اسلام است که با مبنای پرورش استعدادهای فطری انسان تدوین شده است. بر همین مبنا مباحث تعلیم و تعلم، تعقل و تفکر، هنر، عشق و محبت، عبادت و نیایش، مطرح شده و در کنار آن، عوامل تربیتی از جمله: کار، ازدواج، جهاد و هجرت و روش‌های تربیت و مباحث گوناگون دیگری که به مسئله تعلیم و تربیت مرتبط است، مطرح شده است.