مبانی جامعه شناسی
ناشر : مرکز بين المللي ترجمه و نشر المصطفی (ص)
مولف/مترجم : مجيد کافي
تاریخ نشر : 1394/07/01
جامعه‌شناسی، مطالعه علمی كنش متقابل انسان‌ها است و به بررسی رفتار گروه‌های بشری می پردازد. از نظر جامعه‌شناسی هر كنش متقابل انسانی الگویی دارد و تكرار شونده است; بدین جهت، كنش متقابل اجتماعی پیش‌بینی‌‌پذیر است. در قرن هجدهم، انقلاب صنعتی، جوامع روستایی را كه در طول قرن‌ها وضع پایداری داشتند، دچار آشفتگی و نابسامانی كرد. در آن زمان، جامعه اروپایی بر اثر این پدیده و آغاز شهرنشینی، دستخوش دگرگونی‌‌های بزرگی شد. زمانی كه جامعه به صنعتی شدن گرایید، كشاورزان روستایی، خواسته یا ناخواسته، به كارگران صنعتی شهری تبدیل شدند و مذهب، قدرت خود را به عنوان مرجع بی‌‌چون‌‌وچرای اقتدار اخلاقی از دست داد. برخی از مسائل اجتماعی در شهرهای شلوغ كه در اثر این دگرگونی‌‌ها و انقلاب صنعتی پدید آمد، از جمله فقر، افزایش جمعیت، بزهكاری و ازهم‌‌پاشیدگی بسیاری از سنّت‌ها، موضوع مورد مطالعه و بررسی پاره‌ای از دانشمندان قرار گرفت كه هر كدام به نوبه خود سعی داشتند تا راه حلّی برای آن مسائل بیابند. این مطالعات و بررسی‌‌ها سبب پیدایش علم جامعه‌شناسی گردید.