درس نامه حقوق بشر از ديدگاه اسلام
نوع جلد : سخت
تاریخ نشر : 1394/05/12
شابک : 9789641957232
در رویکرد توحیدی، حقوق بشر خاستگاه دینی دارد. فلسفه تشریع دین، هدایت انسان در راستای انجام تکاليف الهی و استیفای حقوق انسانی است. تعالیم ادیان آسمانی و تلاش‌های بی‌وقفه انبیاء^، مهم‌ترین فراز تاریخ حقوق بشر است که کامل‌ترين شکل آن در آموزه‌های حیات‌‌بخش اسلام تجلّي يافته است. پیشینه اهتمام به تدوین حقوق بشر در اسلام، به عصر رسالت بازمی‌گردد که در مقایسه با حقوق بشر غربی بیش از دوازده قرن سابقه دارد. تأکید بر صبغه دینی حقوق بشر، امتیاز دیگری است که همواره مورد توجه فقها و حقوق‌دانان مسلمان بوده است. به اعتراف دانشمندان غيرمسلمان، یکی از عوامل گسترش اسلام، طرفداري جدي آن از انسان و حقوق بشر است. نقش اسلام در احیا و توسعه حقوق بشر بی‌نظير است و مکاتب و نظام‌های حقوقی از دوران باستان تا قرن بیست‌ویکم (عصر حقوق بشر)، هیچ‌کدام از اين جهت با اسلام قابل مقايسه نيستند.