اسلام در سن پترزبورگ
مولف/مترجم : به همت گروهی از نويسندگان به سرپرستی د. ز. خيرالدينوف/مهناز نوروزی
نوع جلد : سخت
تاریخ نشر : 1394/11/28
دانشنامه اسلام در سن‌پترزبورگ يکی از کتاب‌های مجموعه «اسلام در فدراسيون روسيه» است که تأليف آن‌ها به همت گروهی از نويسندگان، مورخان و اسلام‌شناسان روسی از سال 2007 آغاز شده است. اسلام و مسلمانان همواره جزء لاينفک تاريخ و فرهنگ سرزمين روسيه بوده‌اند. اين کتاب به طور جامع و کامل به بررسی و مطالعه چگونگی گسترش اسلام در سن‌پترزبورگ و نواحی شمال غربی روسيه، تحولات پيشين و کنونی تمدن اسلامی و فرهنگ مسلمانان می‌پردازد. اين مباحث در قالب موضوعات گوناگونی مانند: معرفی شخصيت‌های مهم نظامی، سياسی، فرهنگی و مذهبی؛ اسلام‌شناسی؛ معرفی مراکز، مؤسسات و انجمن‌های اسلامی؛ تاريخ‌نگاری روسيه در قالب مفاهيم دينی و مذهبی؛ زندگی و فعاليت مسلمانان در دوره‌ها و موقعيت‌های گوناگون؛ قرآن‌شناسی؛ هنر و معماری اسلامی؛ توضيح و تفسير اصطلاحات و لغات مذهبی و غيره مطرح شده است و بی‌شک يکي از ارزنده‌ترين کتاب‌ها در اين زمينه به‌شمار می‌رود. گفتنی است بسياری از مطالب اين اثر برای اولين بار مورد تحقيق و بررسی قرار گرفته و در دسترس خوانندگان نهاده شده است.