مردم و حکومت اسلامی در انديشه سياسی علامه طباطبائی(ره)
مولف/مترجم : مهدی اميدی و جمعی از محققين
تاریخ نشر : 1396/01/30
از آنجا که علامه سید محمدحسین طباطبائی(ره) به عنوان مفسر بزرگ قرآن، فیلسوف اسلامی معاصر، فقیه، عارف، و حتی فیلسوف اجتماعی ـ سیاسی و صاحب‌نظر در بسیاری از مسائل اسلامی شناخته شده‌اند، تأمل در اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی وی، به‌ویژه بررسی مناسبات میان مردم و حکومت و جایگاه آنان در عرصه سیاسی برای علاقه‌مندان به اندیشه‌های سیاسی، از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. علامه طباطبائی(ره) بر این باورند که در صورت تحقق اسلام و احکام آن در جامعه، الگوی بسیار مطلوبی از رابطه مردم و حکومت به منصه ظهور خواهد رسید که به مراتب پیشرفته‌تر و متعالی‌تر از نظام‌های دموکراتیک معاصر است. بر‌خلاف این ادعا که آزادی، دموکراسی و حقوق بشر محصول فکر و فرهنگ جهان غرب برای انسان شرقی است، اسلام پیش از دیگران، در چهارده قرن پیش از این با معارف قوی خود در بهترین وجه، این امور را به بشریت عرضه نموده است؛ اما غرب با تبلیغات نادرست خود، به جوامع و ملت‌ها چنین تلقین می‌کند که حقوق بشر ارمغان آنهاست!