تاريخ علم اصول و فقه در شيعه
نوع جلد : جلد سخت
تاریخ نشر : 1394/12/08
شابک : 9789641958680
علم اصول و فقه شيعه با آن همه غنای در محتوی، استواری در شيوه‌هاي استنباط و گستردگی و جامعيت مرهون تلاش‌هاي شبانه روز فقيهان سخت كوش در طول بيش از هزار سال است. اين جريان مبارك در اين دوران طولانی، فراز و فرودهايی داشته اما هرگز متوقف نشده است. در ساختن بنای محكم و عظيم دو علم كارآمد اصول و فقه و تكامل آن دو، فقيهان بي‌شماري سهيم بوده‌اند و در اين ميان در هر دوره تعداد‌ی از فقيهان با ابتكارها و نوآوری‌های خود در تكامل آن سهم بيشتری را به خود اختصاص داده‌اند، بی‌شك آشنايی با اين تحولات، عوامل مؤثر و شخصيت‌های تأثير گذار در درك بهتر اين دو علم نقش به‌سزايي دارد. برخی از ويژگي‌هايی اين اثر از اين قرار است: توجه به شيوه‌های اجتهادی و ساختار مکتب و مبانی مهم اصولی و فقهی هر يک از فقيهان تأثير گذار در هر دوره؛ پی‌گيری تحولات ايجاد شده در مبانی اصولی و فقهی فقيهان در دوره‌های مختلف و چگونگی تأثير مبانی در مکتب فقهی فقيهان و بررسی تاريخ تحولات اصول و فقه در کنار يکديگر.